Viool & altviool

Investeren in een nieuwe of oude viool bij Arpeggio Music doe je met vertrouwen. 

We bestuderen steeds de markt op zoek naar de beste en mooiste violen van de meest getalenteerde bouwers. Dit betekent niet dat wij enkel dure violen verkopen aan professionele muzikanten. De meeste van de violen die we verkopen, bevinden zich in de prijscategorie tussen de 1000 en 3000 euro. Ideaal voor studenten die enkele jaren spelen en op zoek zijn naar een degelijke en goed klinkende viool. Alle violen en altviolen uit ons aanbod zijn handgemaakt, vaak kopie├źn van historische toppers zoals Stradivarius of Guarneri modellen. De duurdere modellen zijn gebouwd uit geselecteerd Europees toonhout. De zorg en aandacht voor de ambacht van de lutherie zorgt voor een authentieke warme klank vol karakter.

We nodigden een aantal vioolleraars uit om ons assortiment violen uit te testen. De reacties waren ronduit enthousiast en lovend. Bij sommige leraars heerst namelijk het idee dat een budget van 3000 noodzakelijk is voor de aankoop van een mooie viool. Dat is niet het geval, als de viool zorgvuldig wordt uitgekozen, met zorg en vakmanschap wordt opgezet en speelklaar gemaakt.


Naast het instrument kan je bij ons natuurlijk terecht voor alle accessoires: strijkstok, kist, hars, schouderstuk, sordine, hoteldemper en snaren. Een deel van de accessoires kan je ook via onze webshop bestellen.

Kom gerust even langs, met of zonder afspraak. We helpen u graag verder!
viool-kopen-gent