Violen & altviolen

Wie we zijn Atelier Instrumenten Webshop Huren Partituren Blog

Een viool kopen

Een viool kopen bij Arpeggio Music in Gent doe je met vertrouwen.  We zoeken steeds de markt af op zoek naar de beste en mooiste violen van de beste bouwers.  Dit betekent niet dat wij enkel heel dure violen verkopen aan professionele muzikanten.  De meeste van de violen die we verkopen zitten in de prijscategorie tussen de 1000 en 3000 euro.  Ideaal voor studenten die enkele jaren spelen en op zoek zijn naar een degelijke en goed klinkende viool waar je jaren plezier van zal hebben.

We nodigden onlangs een aantal vioolleraars uit om ons assortiment violen te komen uit testen, en de reacties waren enthousiast en erg lovend.  Bij sommige leraars heerst het idee dat je pas een mooie viool kan hebben vanaf 3000 euro, maar dat is dus niet noodzakelijk het geval; als de violen zorgvuldig worden uitgekozen, en met zorg en vakmanschap worden opgezet en speelklaar gemaakt...

Naast de violen kan je bij ons natuurlijk terecht voor alle accessoires: van strijkstokken, kisten, hars, tot schouderstukken, sordines, hoteldempers, en partituren.  Een deel van de accessoires kan je ook via onze webshop bestellen (bestellingen vanaf 30 worden gratis verstuurd), voor de violen kom je beter naar de winkel.

Kom gerust even langs, met of zonder afspraak.  We helpen u graag verder.

Atelierwerk en afstelling van onze violen

Voor strijkinstrumenten is het belangrijk dat er een luthier en atelier achter de instrumenten staat om ze af te stellen. Met onze ervaring en achtergrond als instrumentenbouwers is dat voor ons natuurlijk geen probleem. Wij stellen dan ook alle instrumenten zelf af voor ze verkocht of verhuurd worden. Dit zijn enkele van de zaken die we doen:

  • Snaren vervangen
  • Kam bijsnijden
  • Stapel herpositioneren en optimaliseren
  • Kielhoutje bijwerken
  • Nieuwe fijnstemmers
  • Sleutels nakijken
  • ...
herstellen-viool
Zo ben je bij Arpeggio Music altijd zeker van een perfect afgesteld instrument.

Zelf muzikant zijnde vinden we het belangrijk in iedere prijsklasse degelijke instrumenten aan te bieden, en dus niet 'goedkope brol' mee te geven. Mooie beginnersviolen starten al van rond de 450 euro. Wie echt een nog goedkopere viool wenst kan die ook bestellen, maar het is iets wat we niet aanraden.

Arpeggio Music heeft wat voor iedereen. Van beginners (die ook gebruik kunnen maken van ons voordelig en flexibel huursysteem) tot gevorderden. Van 1/16 tot 4/4.
In onze winkel hangt steeds een waaier aan verschillende violen: Franse, Duits, Amerikaanse, ... en in verschillende prijsklasses en kwaliteiten.

Viool huren

Huren kan natuurlijk ook. Beginners (of toch vaak de ouders van de beginners) proberen graag eerst een instrument voor te investeren. Dat begrijpen we, en raden we zelfs ook aan. Vooral bij strijkers is het huren in het begin zeker aan te raden, omdat de maat van de viool verandert naargelang de grootte van de bespeler. En je wil natuurlijk niet ieder jaar een nieuw instrument moeten kopen. Daarom bieden wij een zeer flexibel huursysteem aan. Huur een viool, voor maar 10 euro per maand. Wissel van maat wanneer het nodig is, en recupereer nog de helft van de betaalde huur wanneer je uiteindelijk beslist een nieuwe viool aan te kopen. Zo heb je dan gehuurd aan slechts 5 euro per maand!

Lees hier meer over het huren van een viool of altviool.

Of reserveer meteen de viool of altviool die je nodig hebt. Wij laten u iets weten zodra ze voor u klaar ligt