Harp huren

Het is waar, een harp is niet het goedkoopste instrument! Het is wel een heel mooi en dankbaar instrument. De harp is altijd aangenaam om naar te luisteren. Je hebt snel een mooi resultaat, ook als absolute beginner.

Als ouder is het waarschijnlijk even slikken als je kind graag harp wil leren spelen. "Harp????"
Veel mensen zijn in het begin dan ook wat terughoudend wat betreft de aankoop van een nieuw instrument. Begrijpelijk, maar wees gerust: dat is niet nodig. Bij Arpeggio Music zijn er verschillende formules die elk op hun eigen manier de aankoop van een nieuwe harp gemakkelijk, pijnloos, en vooral zonder risico maken.
Je kan een harp kopen, met terugnamegarantie, huurkopen kan ook, maar is niet de populairste formule, en huren is ook een mogelijkheid.

Huren kan, al raden wij aan dat niet té lang te doen. Met een huurprijs van 40 euro per maand loopt de kost snel op. Een harp huren is waardevol om aan te voelen of het instrument je ligt. Bovendien kan je bij de aankoop van een harp na een huurperiode, de helft van de betaalde huur recupereren. Maximaal 6 maanden huur kunnen gerecupereerd worden.

Het aankopen van een mooie en degelijke Salvi harp hebben we bij Arpeggio laagdrempelig gemaakt a.d.h.v. de terugnamegarantie. Wat houdt dat in? Stel: je koopt een harp maar na enige tijd (max. 1 jaar) blijkt het toch niet zo mee te vallen. Dan breng je de gekochte harp in goede staat terug en betaal je enkel de huur voor het gebruik van het instrument. Wij betalen de rest van de aankoopprijs terug.

Zo heb je als ouder twee comfortabele mogelijkheden om zoon of dochterlief met een gerust gemoed met de harp te laten starten. Loopt het toch niet als verhoopt: er is altijd een uitweg!

Huurvoorwaarden harp:
 • je huurt een degelijke harp met stofhoes en stemsleutel
 • de waarborg is 400 euro 
 • de huurprijs is 40 euro per maand 
 • de huur wordt op voorhand betaald tot 31 december van het kalenderjaar 
 • je huurt zo lang of zo kort je het instrument nodig hebt 
 • het instrument wordt door de klant afgehaald en terug gebracht in de winkel
 • het huurcontract kan op ieder moment stopgezet worden 
 • het contract beëindigen doe je door het instrument terug te brengen naar de winkel
 • bij beëindiging van het contract worden de waarborg en de te veel betaalde huur terug gestort 
 • je behandelt de harp als jouw eigen instrument: versleten of gebroken snaren moeten vervangen worden 
 • bij schade zal de herstelkost gefactureerd worden 
Verzekering

Regelmatig gebeurt het dat een instrument beschadigd raakt. Daarom kan je een verzekering nemen, dit is niet verplicht maar aan te raden. Herstelkosten kunnen namelijk snel oplopen, en dat is zowel voor ons als voor de huurder niet fijn. Een verzekering dekt alle ongevallen en breuken van het instrument. Een verzekering voor een harp komt op 107 euro per jaar. Deze is bij stopzetting van het huurcontract niet te recupereren.