Cello

Investeren in een nieuwe of oude cello bij Arpeggio Music doe je met vertrouwen. 

Wij bestuderen steeds de markt op zoek naar de beste en mooiste cello's van de meest getalenteerde bouwers. Dit betekent niet dat we enkel dure cello's verkopen. Een degelijke basis-cello heeft een kostprijs vanaf 1600 euro. Wij adviseren om niet onder deze prijsklasse investeren. Het is namelijk van groot belang dat het instrument handgemaakt is uit degelijk massief hout. We spreken hier over vurenhout voor het bovenblad, esdoorn voor rug en zijkanten en ebbenhout voor toets en toebehoren. Zo kan je met dit instrument jaren verder.

Voor een prijsklasse tussen 2000 en 6000 euro bieden we handgemaakte cello's aan, gebouwd naar kopie├źn van historische toppers zoals Stradivarius en Guarneri modellen. Deze instrumenten worden gemaakt in Europees geselecteerd toonhout. De zorg en aandacht voor de ambacht van de lutherie, zorgt voor een authentieke warme klank en een vol karakter.

We nodigden een aantal celloleraars uit om ons assortiment te testen. De reacties waren ronduit enthousiast en lovend. Bij sommige cellisten heerst namelijk het idee dat een budget vanaf 5000 euro noodzakelijk is voor de aankoop van een mooie cello. Dat is niet het geval, als de cello's zorgvuldig worden uitgekozen, met zorg en vakmanschap worden opgezet en speelklaar gemaakt.

Naast het instrument kan je bij ons natuurlijk terecht voor alle accessoires: strijkstok, kist, hars, plankje, sordine, hoteldemper en snaren. Een deel van de accessoires kan je ook via onze webshop bestellen.

Kom gerust even langs, met of zonder afspraak. We helpen u graag verder!

cello-kopen-gent